Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe picknickt op zondag 12 oktober

Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe picknickt op zondag 12 oktober

Zondag 12 oktober 2014 — Sint-Lambrechts-Woluwe, 12 oktober 2014 – In juni werd Sint-Lambrechts-Woluwe uitgeroepen tot winnaar van de ‘Recycleergem’-campagne van Recupel. Dit initiatief ging op zoek naar de best recyclerende gemeente in elk gewest. Sint-Lambrechts-Woluwe zamelde met 0,215 kg per inwoner de meeste oude elektroapparaten in en kaapte dus de gouden medaille in Brussel weg. Als beloning trakteerde Recupel de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe op een picknick, die op zondag 12 oktober plaatsvond.

Recupel en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe verwelkomden vandaag zo’n 400 deelnemers voor de gratis ontbijtpicknick. Deze vond van 10u tot 13u plaats in het park René Péchère. Tijdens de picknick kreeg Sint-Lambrechts-Woluwe ook officeel de titel  ‘Recycleergem’ toegewezen. 

We zijn erg tevreden met het succes van de Recycleergem-campagne”, aldus Peter Sabbe, algemeen directeur bij Recupel. “Het aantal ingezamelde kilo’s oude apparaten toont dat mensen zich meer en meer bewust zijn van het belang van sorteren en recycleren. Ons doel is de Belgen te blijven aansporen en informeren over de recyclage van hun oude elektroapparaten. De samenwerking met de gemeenten is hierbij een erg doeltreffende manier gebleken en de inbreng van de inwoners is een stimulans voor toekomstige projecten!

De gemeente van Sint-Lambrechts-Woluwe is steeds actief geweest op gebied van recycleren” zegt Grégory Matgen, Schepen van Milieu in de gemeente. “De titel ‘Recycleergem’ winnen is een eer voor onze inwoners. Het stimuleert ons om de huidige koers aan te houden en nieuwe initiatieven te lanceren, waarbij we spullen die we niet meer gebruiken toch nog een tweede leven kunnen geven.”

248 Belgische gemeentes, waarvan 6 Brusselse, namen dit jaar deel aan het initiatief van Recupel. Ook in 2015 zal Recycleergem georganiseerd worden; de organisatie hoopt daarmee haar boodschap over een nog groter aantal gemeentes te verspreiden.

 

Over Recycleergem

Recycleergem is een nationale campagne waarbij de deelnemende gemeentes strijden om de titel van ‘best recyclerende gemeente van België’. Het concept is eenvoudig: de gemeente die de grootste hoeveelheid oude elektroapparaten per inwoner (in kilogram) weet te verzamelen, krijgt de titel ‘Recycleergem’ toegewezen en kan bovendien genieten van een ontbijtpicknick voor haar inwoners.

Tijdens Recycleergem werden over heel België in totaal zo’n 8.643 ton elektroapparaten ingezameld.

Over Recupel en AEEA

Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België. AEEA worden als gevaarlijke afvalstoffen aanzien en zijn daarom onderworpen aan een specifieke reglementering.

Deze afvalstoffen dienen op een transparante, duurzame en efficiënte manier, én in overeenstemming met de afvalstoffenwetgeving, te worden opgehaald en verwerkt. De consument betaalt een Recupel-bijdrage bij elke aankoop van een nieuw huishoudelijk toestel. Deze bijdrage garandeert dat afgedankte apparaten, ingezameld door de distributie en in de containerparken, op een correcte manier worden verwerkt. Meer informatie vindt u op de website www.recupel.be.

 

Voor meer informatie (niet voor publicatie)

MindShake PR
Hélène Provis
T: 02 478 18 44
M: 0476 38 63 76
@: helene@mindshake.biz

Recycleergem Sint-Lambrechts-Woluwe
Recycleergem Sint-Lambrechts-Woluwe
Recycleergem Sint-Lambrechts-Woluwe
Recycleergem Sint-Lambrechts-Woluwe
Recycleergem Sint-Lambrechts-Woluwe