Inwoners Zelzate leverden 4.054 kg oude elektro in tijdens Recupel on Tour

Inwoners Zelzate leverden 4.054 kg oude elektro in tijdens Recupel on Tour

Dinsdag 9 juni 2015 — Zelzate  – Recupel on Tour deed afgelopen woensdag Zelzate aan. Met deze actie zamelt Recupel, in samenwerking met de lokale intercommunale IDM en de Kringwinkel, oude elektrische en elektronische apparaten in. De stop in Zelzate was goed voor 4.054 kg afgedankte toestellen! Meer dan 300 kg van de binnengebrachte toestellen werd in herbruikbare staat afgegeven. De overige toestellen (defecte apparaten) worden door Recupel gerecycleerd.

De ophaling en recyclage van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA) wordt sterk gereglementeerd. Uit afgedankte toestellen kunnen immers heel wat herbruikbare grondstoffen  gewonnen worden die anders verloren gaan ten koste van het milieu. Recupel on Tour werd door Recupel in het leven geroepen om de consument op een actieve manier op de hoogte te brengen over het hoe, wat en waar binnenbrengen van oude elektro, en zo dus bij te dragen aan de recuperatie van grondstoffen. Afgedankte toestellen komen immers nog regelmatig terecht bij het gewone huishoudelijk afval, terwijl die eenvoudigweg kunnen ingeleverd worden bij de voorziene inzamelpunten.

“De passage van Recupel on Tour in Zelzate had 4.054 kg afgedankte elektro-apparaten als resultaat. Een cijfer waar we meer dan tevreden mee mogen zijn!”, zegt Peter Sabbe, general manager van Recupel. “De volgende stap voor ons is nu de recyclage van kostbare grondstoffen uit deze apparaten. We hopen dat de inwoners na onze doorkomst de smaak te pakken hebben en zich nu raad weten met hun oude elektrische toestellen: die horen op het containerpark, de detailhandel of de Kringwinkel!”

Voor meer informatie over Recupel on Tour en AEEA kan je terecht op de website www.recupel.be/inzamelactie.

 

Over Recupel en AEEA
Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België. AEEA zijn gevaarlijke afvalstoffen en worden daarom onderworpen aan een specifieke reglementering. Deze afvalstoffen dienen op een transparante, duurzame en efficiënte manier, én in overeenstemming met de afvalstoffenwetgeving, te worden opgehaald en verwerkt. Meer informatie vindt u op de website www.recupel.be

Recupel on Tour Zelzate
Recupel on Tour Zelzate
Recupel on Tour Zelzate
Recupel on Tour Zelzate
Recupel on Tour Zelzate
Gerlind Martens Account Manager at MindShake PR