Persbericht Recupel - Gemeente Tielt-Winge picknickt op zaterdag 13 september

Persbericht Recupel - Gemeente Tielt-Winge picknickt op zaterdag 13 september

Tielt-Winge, 13 september 2014 – In juni werd Tielt-Winge uitgeroepen tot winnaar van de ‘Recycleergem’-campagne van Recupel. Dit initiatief ging op zoek naar de best recyclerende gemeente in elk gewest. Tielt-Winge zamelde met 1,785 kg per inwoner de meeste oude elektroapparaten in en kaapte dus de gouden medaille in Vlaanderen weg. Als beloning trakteert Recupel de inwoners van Tielt-Winge op een picknick, die op zaterdag 13 september zal plaatsvinden.

Recupel en de gemeente Tielt-Winge verwachten zo’n 850 deelnemers aan de gratis ontbijtpicknick. Deze zal komende zaterdag doorgaan van 10u tot 13u, in Sporthal ’t Solveld aan de Ralisweg in Tielt-Winge.   Tielt-Winge krijgt vanaf dan ook officeel de titel van ‘Recycleergem’ toegewezen.  

 “We zijn erg tevreden met het succes van de Recycleergem-campagne”, aldus Peter Sabbe, algemeen directeur bij Recupel. “Het aantal ingezamelde kilo’s oude apparaten toont dat mensen zich meer en meer bewust zijn van het belang van sorteren en recycleren. Ons doel is de Belgen te blijven aansporen en informeren over de recyclage van hun oude elektroapparaten. De samenwerking met de gemeenten is hierbij een erg doeltreffende manier gebleken en de inbreng van de inwoners is een stimulans voor toekomstige projecten!

 “In onze gemeente worden heel wat sorteeracties opgezet en we zijn er trots op dat onze inwoners altijd heel positief op die initiatieven reageren”, zegt Rudi Beeken, burgemeester van Tielt-Winge. “De picknick is een leuke manier om de Tielt-Wingenaren te bedanken voor hun medewerking tijdens de verschillende recycleerprojecten. Zonder hun bijdrage zou Tielt-Winge immers geen “Recycleergem” zijn!

248 Belgische gemeentes, waarvan 183 Vlaamse, namen dit jaar deel aan het initiatief van Recupel. Ook in 2015 zal Recycleergem georganiseerd worden; de organisatie hoopt daarmee haar boodschap over een nog groter aantal gemeentes te verspreiden.

Over Recycleergem

Recycleergem is een nationale campagne waarbij de deelnemende gemeentes strijden om de titel van ‘best recyclerende gemeente van België’. Het concept is eenvoudig: de gemeente die de grootste hoeveelheid oude elektroapparaten per inwoner (in kilogram) weet te verzamelen, krijgt de titel ‘Recycleergem’ toegewezen en kan bovendien genieten van een ontbijtpicknick voor haar inwoners.

Tijdens Recycleergem werden over heel België in totaal zo’n 8.643 ton elektroapparaten ingezameld.

Over Recupel en AEEA

Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België. AEEA worden als gevaarlijke afvalstoffen aanzien en zijn daarom onderworpen aan een specifieke reglementering.

Deze afvalstoffen dienen op een transparante, duurzame en efficiënte manier, én in overeenstemming met de afvalstoffenwetgeving, te worden opgehaald en verwerkt. De consument betaalt een Recupel-bijdrage bij elke aankoop van een nieuw huishoudelijk toestel. Deze bijdrage garandeert dat afgedankte apparaten, ingezameld door de distributie en in de containerparken, op een correcte manier worden verwerkt. Meer informatie vindt u op de website www.recupel.be.

Voor meer informatie (niet voor publicatie)

MindShake PR
Hélène Provis
T: 02 478 18 44
M: 0476 38 63 76
@: helene@mindshake.biz

Contacteer ons
Hélène Provis MindShake PR
Hélène Provis MindShake PR
Over Recupel

Over Recupel

De vzw Recupel zorgt ervoor dat afgedankte elektr(on)ische toestellen op een duurzame en kosten-efficiënte wijze ingezameld en verwerkt worden. Recupel werd in 2001 door producenten en invoerders van elektr(on)isch materiaal in België opgericht. De financiële middelen die ze ter beschikking krijgt via de Recupel bijdrage gaan uitsluitend naar de organisatie en promotie van inzameling en recyclage van oud elektro. In 2016 verzamelde en verwerkte Recupel 10,2kg afgedankt elektr(on)isch materiaal per inwoner, wat van België één van de meest vooruitstrevende landen maakt op vlak van elektro-recyclage. Recupel werkt intensief samen met verschillende sectororganisaties en overheden en zoekt voortdurend naar innovatieve manieren om de hoeveelheid ingezameld oud elektro in België te vergroten. Meer informatie vindt u op www.recupel.be.

Recupel
Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel