Recupel en afvalintercommunale ILVA zamelen 3.090 kg afgedankte elektro-apparaten in

Maandag 9 september 2013 — Geraardsbergen, 9 september 2013 – Afgelopen maand organiseerde Recupel zijn nationale inzamelactie Recupel on Tour in Geraardsbergen. Via dit initiatief werkt Recupel samen met lokale afvalintercommunale ILVA en de kringloopwinkels om afgedankte huishoudelijke en elektronische apparaten in te zamelen. Tijdens de inzamelacties in Geraardsbergen verzamelde Recupel 3.090 kg afgedankte toestellen. 927 kg van de ingezamelde toestellen ging naar het netwerk van deelnemende kringloopwinkels. De resterende 2.163 kg (defecte toestellen) wordt door Recupel verwerkt en gerecycleerd.

De inzamelactie rond Recupel on Tour staat in het teken van het ophalen en recycleren van AEEA, Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten. Met de komst van een nieuwe Europese richtlijn die nieuwe doelstellingen stelt voor de ophaling en recyclage van Afgedankte Electro Apparatuur legt Recupel de klemtoon bij nieuwe initiatieven om de consument gemakkelijker afgedankte apparaten te laten afgeven. Recupel ziet jaarlijks ondanks zijn inspanningen nog te veel afgedankte apparaten opduiken tussen huishoudelijk afval in plaats van aan de inzamelpunten in het containerpark of bij de detailhandel.

 “Wij zijn erg tevreden met de grote opkomst aan onze recyclagemobiel in Geraardsbergen“, zegt Peter Sabbe, general manager van Recupel. “We haalden ongeveer 20 kubieke meter aan afgedankte apparaten op. Dat is 3.090 kg aan apparaten waarvan de kostbare grondstoffen gerecycleerd kunnen worden. Wat natuurlijk het meeste telt is dat iedereen die naar onze recyclagemobiel kwam nu ook weet waar naartoe met zijn afgedankte huishoudelijke of elektronische apparaten.”

Voor meer informatie over Recupel on Tour en AEEA kan je terecht op de website www.recupel.be/inzamelactie.

Over Recupel en AEEA

Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België. Deze activiteiten worden gefinancierd door de Recupel-bijdrage die de gebruiker betaalt bij aankoop van een nieuw toestel. Sinds 2007 biedt Recupel eveneens een oplossing voor alle professionele toestellen. AEEA zijn gevaarlijke afvalstoffen en worden daarom onderworpen aan een specifieke reglementering. Deze afvalstoffen dienen op een transparante, duurzame en efficiënte manier, én in overeenstemming met de afvalstoffenwetgeving, te worden opgehaald en verwerkt. De consument betaalt een Recupel-bijdrage bij elke aankoop van een nieuw huishoudelijk toestel. Deze bijdrage garandeert dat afgedankte apparaten, die via het collectieve systeem aangeboden worden, door de distributie en in de containerparken, op een correcte manier ingezameld en verwerkt worden. Meer informatie vindt u op de website www.recupel.be