Recupel on Tour komt naar Sint-Lambrechts-Woluwe!

Recupel on Tour komt naar Sint-Lambrechts-Woluwe!

Recupel, Net Brussel en Spullenhulp zamelen in Sint-Lambrechts-Woluwe oude elektro-apparaten in

Sint-Lambrechts-Woluwe – Voor het derde jaar op rij zamelt Recupel met ‘Recupel on Tour’ oude elektro in in verschillende Belgische steden en gemeenten. Op 11 oktober komt de roadshow naar Sint-Lambrechts-Woluwe (parking van het Pechèrepark, van 10u tot 15u). Tijdens deze roadshow kan iedereen zijn afgedankte elektro-apparaten gratis inleveren, zodat Recupel ze kan recycleren en er de nuttige grondstoffen uit kan recuperen voor hergebruik.

Met Recupel on Tour worden consumenten geïnformeerd en gesensibiliseerd over het correct afdanken van oude elektro en krijgen ze meteen de mogelijkheid hun afgedankte elektro-toestellen in te leveren. Zulke acties zijn nodig, want – al is de Belg één van de koplopers op vlak van recyclage – toch blijft oude kleine elektro dikwijls thuis rondslingeren of komt het mogelijks in de huisvuilzak terecht. Het gaat vaak om kleine alledaagse toestellen als gsm’s en –laders, computertoebehoren, elektrische tandenborstels,... Maar ook in deze kleine apparaten zitten stoffen die schadelijk (kunnen) zijn voor het milieu indien ze niet op een correcte manier worden behandeld. Bovendien zijn heel wat grondstoffen herbruikbaar. Recupel on Tour is één van de initiatieven van Recupel om de consument op een interactieve wijze te sensibiliseren over het inleveren van afgedankte elektrische of elektronische apparaten (AEEA) en zo bij te dragen aan de recuperatie en recyclage van bruikbare grondstoffen.

“In 2014 konden we tijdens 49 Recupel on Tour-acties  zo’n 159 ton oude elektro inzamelen”, vertelt Peter Sabbe, general manager bij Recupel. “Een echt succes, maar we blijven niet op onze lauweren rusten. We blijven inzetten op het bewustmaken van de consumenten over de correcte inlevering van oude elektro-apparaten op het containerpark, de detailhandel of de Kringwinkel. Het niet afdanken van oude elektro betekent immers een verlies van materialen. En net aan de hand van initiatieven als Recupel on Tour, kunnen we het verlies van waardevolle grondstoffen door foute afdanking beperken.”

Oude elektro dat tijdens Recupel on Tour wordt ingezameld, ondergaat een grondige screening. Spullenhulp zal op 11 oktober aanwezig zijn om meteen te beoordelen of de ingeleverde toestellen nog functioneren.  Apparaten die nog bruikbaar zijn, komen bij De Kringwinkels terecht. 

Tim Wagendorp van KOMOSIE, de koepel die De Kringwinkels vertegenwoordigt: “Apparaten die nog werken en voor de ene niet meer gewenst zijn, kunnen voor iemand anders wel nog perfect dienst doen. Via de Kringwinkel komen die toestellen in goede handen terecht om ze een tweede leven te geven.”

Recupel kondigt de actie aan via huis-aan-huisfolders. Deze mailing bevat een leaflet met praktische informatie en een handige checklist die oplijst welke mogelijke toestellen ingeleverd kunnen worden. Voor meer informatie over Recupel on Tour en AEEA kan je terecht op de website www.recupel.be/inzamelactie.

Over Recupel en AEEA
Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België. AEEA worden als gevaarlijke afvalstoffen aanzien en zijn daarom onderworpen aan een specifieke reglementering. Deze afvalstoffen dienen op een transparante, duurzame en efficiënte manier, én in overeenstemming met de afvalstoffenwetgeving, te worden opgehaald en verwerkt. Meer informatie vindt u op de website www.recupel.be.

Contacteer ons
Gerlind Martens Account Manager, MindShake PR
Gerlind Martens Account Manager, MindShake PR
Over Recupel

Over Recupel

De vzw Recupel zorgt ervoor dat afgedankte elektr(on)ische toestellen op een duurzame en kosten-efficiënte wijze ingezameld en verwerkt worden. Recupel werd in 2001 door producenten en invoerders van elektr(on)isch materiaal in België opgericht. De financiële middelen die ze ter beschikking krijgt via de Recupel bijdrage gaan uitsluitend naar de organisatie en promotie van inzameling en recyclage van oud elektro. In 2016 verzamelde en verwerkte Recupel 10,2kg afgedankt elektr(on)isch materiaal per inwoner, wat van België één van de meest vooruitstrevende landen maakt op vlak van elektro-recyclage. Recupel werkt intensief samen met verschillende sectororganisaties en overheden en zoekt voortdurend naar innovatieve manieren om de hoeveelheid ingezameld oud elektro in België te vergroten. Meer informatie vindt u op www.recupel.be.

Recupel
Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel